Väder

Vädret Varberg

I ett halvt år har jag varit en stolt och tapper paddlare… när det inte blåst för mycket och när tiden räckt till. Det är tufft att vara nybörjare, att helt sakna rutin och erfarenhet. Kombinerar man det med avsaknad respekt för ens beskaffenheter och egenskaper såsom total okänsla för väderstreck kan det bli det både kännbara misstag och misslyckande. Här är ett urval.

Första turen i augusti gick till Skärsjön. Där lyckades jag med vad ingen trodde var möjligt i Åkullas bokskogars små fina sjöar. Jag paddlade ta mig tusan vilse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inte ens dimma. Efter två timmars paddling var jag trött och mör, men var stod bilen nu igen? Jag mindes sjön i fråga som oval från en snabb blick på kartan på naturreservatsskylten. Det var den inte. Den var full av minivikar, skrymslen och vrår som plötsligt gjorde sig varse. Jag hade två alternativ, antingen paddlade jag runt sjöeländet längs kanten tills bilen visade sig eller så ringde jag hem och blottade min malör för maken. Det blev det senare alternativet och luren plockades fram. –Hur är det möjligt?  –Det är det säkert inte, men leta upp en karta! Nu!!  –Öh… -Om  jag har fören mot sjön har jag en stuga till höger, en kraftledning till vänster och står i en pyttevik. Tvärsöver ser jag ytterligare två stugor. Skall jag paddla vänster eller höger? -Paddla söderut.  –Vadå söder? Höger eller vänster? En timme senare anlände jag hemmet och möttes där av en hjärtligt skrattande make. Han skrattar än och även de vänner som hört talas om denna händelse.

En annan gång vid samma sjö hade jag lagt i kajaken, krängt på mig både flytväst och kapell och sånär satt mig i sittbrunnen när jag saknade något… ca 220cm långt. I hopp att ingen sett mig utmanade jag hastighetsgränsen på väg hem. Och även på väg tillbaka till sjön.

Vasaloppshelgens före uppe i Åkulla var sådär och jag bestämde mig för att skidsäsongen var slut. Helgen efter var jag beredd att lasta kajaken på takräcket när maken påpekade att det nog låg is på sjöarna. Det är klart det hade gjort. Det låg ju t.o.m. en iskant förra helgen när fotona togs.

Kommentarer   

 
#3 Dr. Duck 2012-04-02 16:30
Du skrev att du är nybörjare, så jag passar på att slå ett slag för ett bra site med tekniktips:

http://swe.kayakpaddling.net/?go
 
 
#2 Dr. Duck 2012-04-02 09:10
Snygga bilder i diset/dimman. Man får en känsla av vildmark och ett extremt lugn. Härligt :-)
 
 
#1 Devil Duck 2012-04-02 08:53
Man blir ju såå sugen direkt!!
Supernice!!!
 

Du måste vara inloggad för att få kommentera.

Swedish Croatian Danish English Finnish French German Hungarian Icelandic Italian Latvian Norwegian Russian Spanish

Bildgalleriet