Väder

Vädret Varberg

Här kommer en första rapport från helgens paddeltur. Har precis fått upp tältet och fått på maten. Bullens och spagetti, det är inte fel :-) Allt är toppen och havet visar sig från sin bästa sida. Passar samtidigt på att testa att skapa en artikel från telefonen.

Tillägg (från hemmaplan): Hade en mycket trevlig vistelse på Norra Hortan utanför Bua (norr om Varberg). Efter att skyfflat in käket och gjort en rundvandring på ön, så kröp jag ned och låg och lyssnade till alla ljud. Jag vaggades till sömns av grodornas ljudkuliss parat med mås och gås.

Vaknade tyvärr en bit in på natten och frös om ansiktet, men efter att ha fått på mig en balaklava, så somnade jag om igen. Testade min nya sovsäck - en SnugPack Travelpack Xtreme, som är komfortabel ned till +2 grader. Kan gissa att nattemperaturen låg någonstans runt 3-5 grader, men det märktes inte i säcken. Fick också testat mitt nya tält, ett Eureka Moutain Lite 3. Det är ett 2-3 personers tält, vilket kanske är lite stort om man är ensam, men å andra sidan får jag plats med all utrustning inne i tältet och har ändå plats att gör en eskimåsväng ;-).

Dagen efter bjöd på lite vind och strålande solsken. Paddla in mot fastlandet och följde kustlinjen söderut mot Klosterfjorden. Det var väldigt vackert med mycket klippor och små vikar. Kan rekommenderas. Jag korsade Klosterfjordens mynnig, hälsade på en fiskare och ett fikande par på Årnäshalvöns udde innan jag rundade halvön in mot Espevik och gick iland vi campingen. På det hela taget var det en skön och vädetmässigt perfekt paddling. Kunde faktist paddla barhänt båda dagarna. Det blir defintivit fler övernattningar under året. Hoppas dock att få med mig några kompis-ankor nästa gång.

Hade med mig systemkameran och tog en hel del trevliga kort, inte minst i mörkret.
Bilderna hittar du i Galleriet - LÄNK 

Du måste vara inloggad för att få kommentera.

Swedish Croatian Danish English Finnish French German Hungarian Icelandic Italian Latvian Norwegian Russian Spanish

Bildgalleriet